25 Aralık 2014 Perşembe

Çocuk Bedenime Dokunma İnisiyatifi

Çocuk Bedenime Dokunma İnisiyatifi

Çocuk Bedenime Dokunma İnisiyatifi çocukların duygusal, fiziksel ve cinsel istismarı ile mücadeleyi amaç edinmiş, uzmanlar ve gönüllülerden oluşan bir oluşumdur.

Yaşamın olağan seyrinde din, gelenek, ülke, ırk, yaş, cinsiyet, sosyoekonomik sınıf ya da kültür farkı gözetmeksizin her yerde ve çok yakınımızda meydana gelmekte olan Çocuk İstismarı çocuğun sağlığını, fiziksel ve psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyen; bir yetişkin, toplum veya ülke tarafından bilerek ya da bilmeyerek yapılan davranışların tümü olarak tanımlanmaktadır. Bizlere göre Çocuk İstismarı çocuğun bedenine, o bedenin parçası olan ruha ve bu bütünün geleceğine yapılan bir saldırıdır.

Ülkemizde çocuk istismarı sıklığının yüksek olduğu araştırma raporlarında mevcut olmakla beraber bizler bu oranın çok daha yüksek olduğunu düşünmekteyiz. Vakaların büyük kısmı bildirilmemekte, görmezden gelinmekte ya da sümen altı edilmektedir. İstismara uğrayan çocuğun korktuğu için, korkutulduğu için, anlatacaklarına inanılmayacağını düşündüğü için, utandığı ve başına gelenlere anlam veremediği için sustuğunu bilmekteyiz. Çocuğu koruma zannıyla hareket eden birçok erişkin ise maalesef bu sessizliğe eşlik etmektedir.

Çocuk Bedenime Dokunma İnisiyatifi olarak öncelikli amacımız bu sessizliği bozmak, istismara uğrayan çocuğun sesi olmak ve istismarı görünür kılmaktır. Her türlü siyasi fikir, ideoloji, grup veya akıma aynı mesafede durmakta olan inisiyatifimiz Çocuk İhmal ve İstismarı hakkında birey, aile ve toplum düzeyinde bilgi ve bilinci arttırmayı amaçlamaktadır. Çocuğun fiziksel, duygusal ve cinsel istismarını ve ihmalini önlemek amacıyla projeler geliştirmekte ve faaliyetler planlamaktadır. İletişim, sanat, bilim ve hukuk araçları ile karanlıklardan çıkararak, çocukların daha huzurlu ve güvenli bir ortamda büyümelerini sağlayacak farkındalığı yaratmak ve çocuk istismarının yaşanmayacağı bir kültür ve hukuk düzeninin sağlamak için sonsuz kararlılıkla yolumuza devam etmekteyiz.

Çocuk Bedenime Dokunma İnisiyatifi kuruluş yapısı açısından yaratıcı-sanat, iletişim-strateji, bilim, hukuk ve organizasyon adı altında 5 ana bölümden oluşmaktadır.

Yaratıcı-sanat grubu çocuk istismarına ilişkin, kısa film, belgesel, kamu spotu, sanatsal içerikli projelerin geliştirilmesi, afiş, poster, banner tasarımı vb. konularda çalışmaktadır. Bu grupta çalışmak isteyen gönüllülerimizden yukarıdaki konularda fikir üretmesi, fiziksel olarak bir ürün ortaya çıkarmaları beklenmektedir. (Grafiker, yazar, yönetmen, oyuncu, müzisyen, yapımcı, senarist, fotoğraf sanatçısı, sanat yönetmeni, kreatif direktör)

İletişim-strateji grubu Çocuk Bedenime Dokunma İnisiyatifinin ve faaliyetlerinin tanıtımını, bilinirliğini arttıracak ve sürdürecek reklamcılar, pazarlama uzmanları, sosyal medya uzmanları, insan kaynakları ve halkla ilişkiler uzmanları, medya çalışanlarına ihtiyaç duymaktadır.

Bilim grubu Çocuk İstismarı’na ilişkin akademik araştırmaların yapılması, dünya genelinde yapılan araştırmaların derlenerek bilimsel döküman hazırlanması, konu ile ilgili farkındalığı arttırıcı seminer ve sempozyumların düzenlenmesi, televizyon ve radyo programlarına inisiyatifimiz adına katılmak ve sanat, organizasyon ve strateji gruplarına bilimsel içerik desteği sağlanması görevlerini üstlenmektedir. (Çocuk-Ergen-Erişkin Psikiyatrisi Uzmanı, Psikolog, Adli Tıp Uzmanı, Sosyal Hizmet Uzmanı, PDR Uzmanı)

Hukuk grubumuz Çocuk İstismarı’nın kanuni yönlerinin güncel takibi ve Çocuk Bedenime Dokunma İnisiyatifinin hukuki süreçlerinin-ilişkilerinin yönetilmesi görevini üstlenmektedir.

Organizasyon grubu planlanan saha etkinliklerinin organizasyonunu sağlamaktadır. Bu grup etkinliklerin hazırlık ve gerçekleştirilme sürecini üstlenecek organizatör, etkinlik yöneticilerine aktif olarak katkı sağlayacak gönüllüleri kapsamaktadır.

Geleceğimiz olan çocuklarımız için güvenli bir dünya dileğiyle…


ÇOCUK BEDENİME DOKUNMA İNİSİYATİFİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder