9 Mayıs 2015 Cumartesi

BEYOĞLU’NUN EN İYİ SAHAFLARI



Sıra sıra dizili kitaplar, eski tarihli dergiler ve gazeteler, çizgi romanlar, plaklar, film afişleri, haritalar, sararmış fotoğraflar ve geçmişe dair aklınıza gelebilecek daha pek çok şey!
Kitap kurtlarının ilk adresi olan sahaflarda yapacağınız bir gezinti bile sizi başka dünyalara sürükleyecek.
Türkiye’de en iyi sahafların birçoğu ise İstanbul’da yer alıyor. Daha çok Beyoğlu ve Kadıköy tarafında konumlanmış sahafların Beyoğlu bölgesinde yer alanlarını sizin için listeledik!
İşte Beyoğlu’nun en iyi sahafları…
1- TURKUAZ SAHAF & ANTIQUARIAT



Emin Nedret İşli ve Püzant Akbaş’ın ortak olarak 2001 Nisan’ında faaliyete geçirdikleri Sahaf Turkuaz, Beyoğlu’nda, kitapseverlerin, koleksiyoncuların ver akademisyenlerin uğrak yeri, bir buluşma noktası olmuş adeta.
Turkuaz Sahaf, aynı zamanda eski kitap ve belgeler konusunda güçlü bir danışmanlık hizmeti de vermekte.

Adres: Gazeteci Erol Dernek Sokak, Erman Han, No:5, Kat:3, Daire7, Beyoğlu – İSTANBUL
Telefon: +90 (212) 245 45 88
Website
2- BARIŞ KİTABEVİ



1966 yılından beri Beyazıt Sahaflar Çarşısı’nda sahaflık yapan Halil Bingöl, 1994’te Beyoğlu Aslıhan Pasajı’na taşınınca dükkânı oğlu Barış Bingöl’e devretmiş fakat kendisi de halen işin başında.
Barış Kitabevi’nin Kadıköy Kafkas Pasajı’nda bir şubesi de var. Bu sahafta Osmanlıca, Yunanca, Ermenice, İbranice, Karamanlıca, Türkçe anı-hatırat, tarih, araştırma kitaplarının dışında eski evrak, belge, kimlik ve fotoğraf gibi pek çok ürün alınıp satılıyor.

Adres:Asmalı Mescit Mh., Han Gç Çk No:10, 34430 Beyoğlu, İSTANBUL
Telefon:+90 (212) 243 08 46
3- DENİZLER KİTABEVİ



1993 yılında Beyoğlu’nda kurulan Denizler Kitabevi, hem kitap yayıncılığı hem de sahaflık yaparak farklılık yaratıyor. Çok nadir bulunan kitaplara, eski haritalara ve pek çok kıymetli antik esere denk gelebileceğiniz ve oldukça geniş bir koleksiyona sahip olan Denizler Kitabevi büyük bir kültürel mirasa sahip.
Arşivciler içeride kendilerini kaybedebilirler, dikkat!

Adres:İstiklal Caddesi. NO:199/A Beyoğlu, İSTANBUL
Telefon:+90 (212) 249 88 93
Website
4- BİTAP SAHAF



1997 yılından beri beri sahaflık yapan Şeref Özsoy, 2005’ten beri Büyükparmakkapı Sokak’taki dükkanında oldukça geniş arşivi ile kitapseverlere hizmet veriyor…
Bitap Sahaf’a özellikle polisiye ve bilimkurgu meraklılarının gitmesi önerilir!

Adres:Hasnun Galip Sokak, No:1/D, Beyoğlu – İSTANBUL
Telefon:+90 (212) 293 71 98
Website
5- TEZGAH KİTABEVİ



Burası tam bir mabet! Kimsenin sizi bulmasını istemediğinizde, kitapların arasına gömülmek istediğinizde Tezgah Kitabevi’ne giderek kafa dinleyebilirsiniz. Ayrıca burada ne ararsanız var! Kitaplar, DVDler, yiyecek, içecek (alkollü & alkolsüz)…

Adres:Tomtom Mh., 34433 Beyoğlu/İSTANBUL
Telefon: +90 (212) 244 03 53
Website
6- GEZEGEN SAHAF



1996′da Sedat Yardımcı ve Kerime Yardımcı kardeşlerin Beyazıt’ta başladıkları kitapçılık hayatı, sonraları sahaflık, yayıncılık, dergicilik ve kitapla alakalı diğer meslekler ile de ilgilenmeye başlamaları üzerine 2007’den itibaren Gezegen Sahaf adıyla işletilmekte.
Türkçe kitapların yanı sıra Osmanlıca, Fransızca, İngilizce, Almanca ve diğer dillerde yer alan kitapların da yer aldığı sahaf; ilk baskı, imzalı ve baskısı bitmiş sahafiye kitaplar, resim, sanat,mimari, araştırma, tarih kitapları ve efemeraları ile araştırmacılara ve koleksiyonerlere hizmet etmekte.
Ayrıca Gezegen Sahaf’ta her Cumartesi-Pazar, saat 14.00′de çoğu 1 TL’den başlayan açık arttırma ile kitap muhabbetinin yapıldığı Kitap ve Efemera Mezatları düzenlemekte.

Adres:Aslıhan Sahaflar Çarşısı, Galatasaray, Beyoğlu / İSTANBUL
Telefon:+90 (212) 293 94 87
Website
7- SAHAF NAZIM HİKMET



Sahaf Nazım Hikmet’in sahibinin adı da Nazım Hikmet. Ufacık bir mekana özenle seçmiş olduğu kitapları ve çeşitli eski ürünleri sığdıran, bir de üzerine cam kenarında oturup keyif yapabileceğiniz bir köşe ekleyen Nazım Hikmet’in sahafından elinizin boş çıkması çok zor. Özellikle tiyatro ve felsefe kitaplarında iddialı olan bu şirin sahafta ortalama kitapların fiyatları 8-10 lira. Her yerde olduğu gibi çok nadir bulunan eserler için ise daha fazlasını gözden çıkarmanız gerekiyor.

Adres: Katip Mustafa Çelebi Mah. Hocazade Sk. No:24 (Alman Hastanesi Karşı Sokağı) Taksim/Beyoğlu, İSTANBUL
Telefon:+90 (212) 243 10 01
Website
8- CİHANNÜMMA SAHAF



Cihangir Demiroğlu, 1970’lerde Adana’da çizgi roman satarak başladığı mesleğine 1990’larda Kadıköy’deki Akmar Pasajının etrafında sergi açarak devam ediyor. 1994 yılından bu yana ise Taksim Büyükparmakkapı’daki ufak ve şirin dükkânında eşi ile birlikte işinin başında.
Hem Osmanlıca hem de yabancı dillerden (İngilizce-Almanca-Fransızca) sahafiye kitapları, eski fotoğraflar, kartpostallar, yazma eserler, taş plaklar burada bulabileceğiniz şeyler.

Adres:İstiklal Cad. Büyükparmakkapı Hasnulgalip Sok. No: 1 Daire: B İstiklal (Hacıhüsrev) Mh. Beyoğlu, İSTANBUL
Telefon:+90 (212) 293 9607
9- LAMELİF SAHAF



1999 yılından beri sahaflık yapan Oktay Çetinkaya, 2003 yılından bu yana Beyoğlu Büyükparmakkapı Sokak’ta hizmet veriyor. Oktay Bey’in sahaflığa başlama hikâyesi ise oldukça farklı. Çöplerden kâğıt topladığı sıralarda bulduğu kitapları okuyarak sahaflığa başlamış.
Lamelif Sahaf’ın geniş koleksiyonunda eskiye dair kartpostallar, sandık dolusu eski fotoğraflar, afişler, Osmanlıca el yazmaları, Fransızca, İngilizce, Almanca, Ermenice kitaplar yer alıyor. Şu anda Lamelif Sahaf’ta bulunan belge ve kitap sayısı ise 50 binlerdeymiş!

Adres:Katip Mustafa Çelebi Mah. Çukurlu Çeşme Sok. No:2, Beyoğlu, İSTANBUL
Telefon:+90 (0535) 221 47 35
10- NARTEKS SAHAF



Narteks içinde ateş taşınabilecek kadar dayanıklı bir bitkinin adı. Özellikle ilk çağlarda kor ateş taşımak için oldukça çok kullanılmış bu bitki.
Narteks Sahaf’ın sahibi emekli öğretmen Sıtkı Altuner bu bitkiyi hem kitaba hem de insana benzettiği için bu ismi kullanmış.
Aslıhan Pasajı’nın içinde bulunan Narteks Sahaf, belki diğer sahaflara göre pahalı olarak anılıyor, fakat aranan kitapların çoğu da burada rahatlıkla bulunabiliyor!
Kitap almasanız bile Sıtkı Bey’in çayını içebilir, içeride bambaşka dünyalara yolculuğa çıkabilirsiniz!

Adres:Meşrutiyet C. N:10 Aslıhan Pasajı, D:46 Asmalı Mescit Mah. Galata, Beyoğlu, İSTANBUL
Telefon:+90 (212) 245 48 54

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder