11 Aralık 2013 Çarşamba

BENİM İŞİM YARGI DEĞİL; ZİRA, BEN YARGIÇ DEĞİLİM..- İSLAM ÇOBAN



 Yaşıtlarım belki bilmez; ama ihtiyarlarımızın gülümseyerek hatırlayacağı bir konuya değinmek şart oldu bu dönemde.. gazetelerden aldığım yazıları aynen aktarayım:

 “Başbakan Yardımcısı Necmettin ERBAKAN: ‘Çocuklara çatal tutması değil, Cenâb-ı Hakk’a şükür duası etmesi öğretilecek.’ dedi.”  (29.06.1974)

 “Başbakan Turgut ÖZAL, ‘Bakanlar Kurulu, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Necdet ÖZTORUN’un genelkurmay başkanı olmasını istemiyor.’ dedi. Emekliliğini isteyen Org. Necdet ÖZTORUN, ‘Başbakan ÖZAL ile aramda laiklik konusunda görüş farklılığı var.’ dedi.” (29.06.1987)

 Yaşıtlarımın yakinen hatırladığı konulara gelelim şimdi:

 “Ankara BŞB’nin Hitit Güneşi amblemi değiştirilerek ‘camii’ yapıldı.” (29.06.1995)

 “Org. Işık KOŞANER’le birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal CEYLANOĞLU, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur YİĞİT ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan AKSAY da istifasını açıkladı. Kuvvet Komutanlarının emekliliğini istediği belirtildi. Jandarma Genel Komutanı Necdet ÖZEL istifasına ilişkin bir bilgi yok. KOŞANER, Veda Mesajı’nda, ‘Şu anda, 173’ü muvazzaf - 77’si emekli, askerlerin hürriyetinden yoksun olarak tutuklu bulunmaktadır.'dedi.” (29/30.07.2011)

 “Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, ‘Sayın KILIÇDAROĞLU, sen bizden, AKP’den, ateist bir nesil yetiştirmemizi mi bekliyorsun? O belki senin işin olabilir, senin amacın olabilir; ama bizim böyle bir amacımız yok. Biz muhafazakar ve demokrat; milletinin, vatanının değerlerine, ilkelerine, tarihten gelen ilkelerine sahip çıkan bir nesil yetiştireceğiz; bunun için çalışıyoruz.’ dedi.” (01.02.2012)

 “Başbakan ERDOĞAN, Gezi Parkı direnişçilerini eleştirerek: ‘Biz birkaç çapulcunun yaptıklarını yapmayız. Onlar, yakarlar, yıkarlar. Çapulcunun anlamı budur zaten.’ dedi.”

 Geçmiş yıllarımıza bakttğımızda kimi olayların tekrar ettiğini görürüz. Darbeler, savaşlar, siyasî ve sosyal krizler vs. daima kendini yineler. Bizde de yerleşmiş bir tabir vardır: Tarih tekerrürden ibarettir. E tabiî olarak Abdürraahim KARAKOÇ’un “Biz ne bilek begim böyükler bilir.” şiiri bizlere haddimizi bildiriyor…

 Muhafazakar bir şair olan Mehmed Âkif, der ki:

 “Geçmişten adam hisse kaparmış, ne masal şey,

Beşbin senelik kıssa, yarım hisse mi  verdi;

Tarihi, ‘tekerrür’ diye tarif ediyorlar,

Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder